Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 381 81 98
info@paulusreizen.nl

Assisi, de geboorteplaats van de heiligen Franciscus en Clara, trekt vele pelgrims. Franciscus van Assisi heeft altijd tot de verbeelding gesproken: een jongeman uit een rijke koopmansfamilie die afstand doet van al zijn wereldse bezittingen en zich wijdt aan een leven van armoede, zorg voor de armen en gebed. In de San Francesco in Assisi bevindt zich een prachtige frescocyclus waarin het leven van Franciscus uitgebeeld wordt. In navolging van Franciscus wijdde ook Clara zich ook aan een leven in armoede en stichtte de orde van de Clarissen. We bezoeken plaatsen in en om Assisi waar Franciscus en Clara geleefd en gewerkt hebben of waar ze hun sporen hebben nagelaten. Daarnaast is Assisi een gezellig stadje om in rond te dwalen en te genieten van het Italiaanse leven. In samenwerking met de Franciscaanse Beweging organiseren we een zesdaagse reis naar Assisi van 22 t/m 27 september 2018.

Programma

dag 1, zaterdag 22 september

Lijnvlucht van Eindhoven naar Bologna. Na aankomst op de luchthaven van Bologna transfer per touringcar naar het hotel in Assisi, waar we de gehele reis verblijven. Voor het diner maken we een eerste zeer korte wandeling naar het centrum van Assisi: Piazza del Comune.

dag 2, zondag 23 september

Stadswandeling door Assisi met bezoek aan plekken uit het leven van Franciscus en Clara: de grafkerk van Clara, het geboortehuis van Franciscus, de Chiesa Nuova, de Santa Maria Maggiore, het bisschopshuis, het huis van Bernardus en de oude Sint Nicolaaskerk. Na de lunch vervolgen we onze route en bezoeken we de grafkerk van Franciscus. De kerk bestaat uit drie lagen: geheel boven bevindt zich de beroemde frescocyclus van Giotto over het leven van Franciscus, wat lager de mystieke onderkerk met zijn vele kapellen en fraaie schilderingen en geheel beneden het graf van de heilige.

dag 3, maandag 24 september

De ochtend brengen we door in Santa Maria degli Angeli, de plaats waar Franciscus zijn roeping vond en waar hij in het jaar 1226 stierf. In de basiliek zien we de beroemde Portiuncula-kapel. Hierachter bevindt zich de kapel van de transitus, waar de dood van de Franciscus wordt herdacht. In de middag rijden we naar de Eremo delle Carceri, een kluizenarij net buiten Assisi, waar Franciscus en zijn volgelingen zich terugtrokken om te bidden. Tevens zien we het complex van San Damiano, dat door Franciscus zelf is gerestaureerd en waar Clara van Assisi ruim veertig jaar in beslotenheid woonde met haar zusters. Aan het eind van zijn leven heeft Franciscus hier het Zonnelied geschreven.Vervolgens gaan we naar Santa Maddalena, het kerkje van de vroegere melaatsenkolonie bij Assisi.

dag 4, dinsdag 25 september

Dagexcursie per touringcar naar het dal van Rieti met bezoek aan twee vroeg-franciscaanse kluizenarijen, waar Franciscus enkele keren verblijf hield: Greccio, waar hij in 1223 het kerstfeest vierde, en Fonte Colombo waar hij in 1221 een nieuwe redactie van de leefregel voor de broeders schreef. Als de tijd het toelaat, wordt nog een derde kluizenarij bezocht.

dag 5, woensdag 26 september

In de ochtend maken we per touringcar een tocht naar het Dal van Spoleto. De ochtend brengen we door in Montefalco. Dit stadje wordt ook wel 'de balustrade van Umbrië' genoemd. Het Museo di San Francesco is gevestigd in de vroegere franciscaner kerk en heeft als belangrijkste trekpleister de prachtige frescocyclus van Benozzo Gozzoli over het leven van Franciscus. Na een korte stop in het middeleeuwse plaatsje Bevagna rijden we terug naar Assisi. De middag is ter vrije besteding.

dag 6, donderdag 27 september

Na het ontbijt rijden we per touringcar naar het heiligdom La Verna, gelegen in Toscane, waar Franciscus in september van het jaar 1224 de stigmata ontving. Hier aangekomen zien we onder andere de basiliek met enkele relikwieën van Franciscus en de kapel van de stigmatisatie. Aansluitend transfer per touringcar naar de luchthaven van Bologna voor de terugvlucht naar Eindhoven.

Algemene informatie

Reissom

€ 865 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: € 100

Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, 1 stuk ruimbagage à max. 15 kilo p.p., vervoer ter plaatse, vijf overnachtingen op basis van halfpension (ontbijt en diner), reisleiding

Exclusief: lunches, drankjes bij diners, entrees, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking, boekingskosten à € 20,- per boeking

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele directe lijnvluchten met Transavia. De vluchttijden zijn als volgt (onder voorbehoud van wijzigingen):
22-09-2018: Eindhoven - Bologna, 13.20 - 15.00 uur
27-09-2018: Bologna - Eindhoven, 15.25 - 17.05 uur
Voor elke deelnemer is ruimbagage à 15 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappij.

Groepsgrootte

De reis gaat door bij minimaal 15 deelnemers.
Indien een reis vanwege een te gering aantal deelnemers geen doorgang kan vinden, berichten we u dat uiterlijk zes weken voor vertrek.

Vervoer ter plaatse

De transfers worden uitgevoerd met een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Tevens worden ter plaatse enkele ritten per taxi gemaakt.

Hotel en maaltijden

U verblijft in Assisi in een eenvoudig hotel dat op een zeer goede locatie ligt. De maaltijden vinden in het restaurant van het hotel plaats.

De reissom is gebaseerd op een verblijf in een tweepersoonskamer. Wanneer u zich alleen inschrijft voor de reis, kunt u kiezen voor een eenpersoonskamer. Hiervoor geldt een toeslag (zie boven). Dit betekent niet dat u per se een eenpersoonskamer moet nemen. Indien u aangeeft geen eenpersoonskamer te wensen, wordt u - indien mogelijk - bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien er zich geen kamergenoot aandient, zijn wij genoodzaakt u alsnog de eenpersoonskamertoeslag in rekening te brengen.

Zwaarte van de reis

Onze reisprogramma's zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er ook veel tijd wordt ingeruimd voor de verschillende onderdelen. Vanzelfsprekend dienen de reizigers te beschikken over een redelijk goede conditie, omdat opgravingen en stadscentra wandelend worden bezocht. Indien iemand slecht ter been is, bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis. Op dagen dat er geen transfer in het programma is opgenomen, is het mogelijk eens een programma-onderdeel of dagdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft.

Weer

September is qua temperatuur geschikt voor een reis naar Assisi. We mogen rekenen op een gemiddelde dagtemperatuur van 20-21˚C. Uiteraard kan de temperatuur hoger of lager uitvallen afhankelijk van de dan heersende weersomstandigheden.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw identiteitskaart of paspoort geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB: Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

In Italië betaalt men net als bij ons met de euro. In Assisi is een geldautomaat aanwezig. Creditcards zijn algemeen geaccepteerd.

Inschrijven

U kunt zich voor deze reis inschrijven door het inschrijfformulier op onze website geheel in te vullen.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)