Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 381 81 98
info@paulusreizen.nl

hildegard

Uw reis begint in Assisi, de stad van Clara en Franciscus. De levens van deze twee heiligen hebben een grote indruk op de stad achtergelaten die tot op de dag van vandaag velen inspireert.

In Assisi bezoekt u onder andere het graf van Franciscus, de Basiliek van Santa Clara en de Sint-Franciscusbasiliek. Ook maakt u een mooie wandeling door de natuur in de omgeving van de stad.Na uw bezoek aan Assisi reist u per touringcar naar Rome. Onderweg maakt u een korte tussenstop in de op een heuvel gelegen stad Orvieto voor een bezichtiging van de prachtige kathedraal.
In Rome zal een Nederlandstalige gids u vier dagdelen vergezellen en u de mooiste plekjes van de stad laten zien. De belangrijkste hoogtepunten zijn ongetwijfeld het Vaticaan, de Sint-Jan van Lateranen, het Colosseum en de Trevi-fontein. Een viering in zowel de Friezenkerk als de Sint-Pietersbasiliek zal zeker niet ontbreken en ook de audiëntie bij de Paus staat op het programma.

Elke avond is er een gezamenlijk bezinningsmoment en afsluiting van de dag.

Deze reis is samengesteld in samenspraak met de parochies Sint Lucas en Sint Maarten.

Programma

dag 1, dinsdag 4 september

Lijnvlucht van Rotterdam naar Pisa. Na aankomst op luchthaven Pisa transfer naar het hotel te Assisi, waar u drie nachten zult verblijven.

dag 2, woensdag 5 september

Vandaag vertrekt u richting Eremo delle Carceri, de plek waar Franciscus zich heeft teruggetrokken om ongestoord te kunnen bidden. Na een korte viering en een bezoek aan het 15e-eeuwse klooster vervolgt u uw route richting de kerk van San Damiano. In de middag wandelt u door Assisi met onder meer een bezoek aan de plekken uit het leven van Franciscus en Clara. U sluit de middag af in de Sint-Franciscusbasiliek.

dag 3, donderdag 6 september

Onder leiding van een Engelstalige gids maakt u ’s ochtends een wandeling in de omgeving van Assisi van circa 15 km. Wij zullen voor u een lunchpakket voor onderweg verzorgen. In de loop van de middag keert u weer terug in Assisi. De rest van de middag is ter vrije besteding in het stadje.

dag 4, vrijdag 7 september

In de ochtend vertrekt u per touringcar naar het klooster te Rome waar u de komende zes nachten zult verblijven. Onderweg wordt er een bezoek gebracht aan de prachtige kathedraal van Orvieto. Van het hotel in Assisi krijgt u een lunchpakket voor onderweg mee.
‘s Middags neemt u uw intrek in het centraal gelegen kloosterhotel in Rome en is er aansluitend een viering in de Friezenkerk, de Nederlandse kerk in Rome vlakbij het Sint-Pietersplein.

dag 5, zaterdag 8 september

Onder leiding van een gids brengt u de ochtend geheel door in het Vaticaan. Er is ruim de tijd voor de indrukwekkende Sint-Pietersbasiliek. In de crypte onder het hoofaltaar bevinden zich de pausgraven. Na de lunch kunt u een bezoek aan de Vaticaanse musea met o.a. de Sixtijnse kapel brengen.

dag 6, zondag 9 september

De viering in de Sint-Pietersbasiliek staat deze ochtend centraal. ‘s Middags treft u onder leiding van een gids in het oude centrum van de stad veel beroemde bezienswaardigheden aan zoals Piazza Navona en de Santa Maria dell'Anima met het graf van Adrianus VI, de enige Nederlandse paus. Ook bekijkt u het Pantheon, de Trevifontein en de Spaanse trappen.

dag 7, maandag 10 september

Deze ochtend staat in het teken van de hoogtepunten van het oude Rome. U wandelt met een gids langs de Boog van Constantijn, het imposante Colosseum en het Forum Romanum. Na de lunch ziet u in de San Clemente hoe op Romeinse fundamenten twee lagen van christelijke kerken zijn gebouwd. Vervolgens brengt u een bezoek aan de Santi Quattro Coronati. U sluit de middag af met een bezoek aan de Sint-Jan van Lateranen, de eigenlijke bisschopskerk van de paus.

dag 8, dinsdag 11 september

‘s Ochtends bezoekt u de kerken Santa Maria degli Angeli, Santa Prassede en Santa Maria Maggiore (de grootste Mariakerk van Rome) onder leiding van een gids. Na de lunch in de gezellige volkswijk Trastevere is de middag ter vrije besteding.

dag 9, woensdag 12 september

In de ochtend neemt u deel aan de algemene audiëntie van de paus, die bij mooi weer plaats zal vinden op het Sint-Pietersplein.
De lunch en middag zijn ter vrije besteding.

dag 10, donderdag 13 september

Vanochtend vertrekt u per touringcar voor een bezoek aan de Sint-Paulus buiten de Muren, de grote basiliek die gebouwd is boven het graf van de apostel Paulus. Uw laatste programmapunt is een bezoek aan de catacomben van Sint-Callistus aan de Via Appia, waar de eerste christenen hun doden begroeven. Aansluitend transfer naar de luchthaven voor de terugvlucht naar Nederland.

Algemene informatie

Reissom

€ 1260 p.p.
Toeslag eenpersoonskamer: € 99
NB De reissom is gebaseerd op gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Indien u een tweepersoonskamer wilt delen, wordt u bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen, wordt alsnog de toeslag eenpersoonskamer gerekend.

Inclusief: lijnvluchten met belastingen en toeslagen, ruimbagage, vervoer ter plaatse, overnachtingen op basis van halfpension, zes lunches en twee lunchpakketten, reisleiding, lokale gidsen en entrees volgens programma

Exclusief: vervoer van en naar luchthavens in Nederland, lunches op dag 1 en dag 9, drankjes bij lunches en diners, toeristenbelasting in Rome (à € 3,50 p.p.p.n.), reis- en annuleringsverzekering, verplichte bijdrage Calamiteitenfonds à € 2,50 per boeking en boekingskosten à € 20,00 per boeking

Het minimum aantal deelnemers is 21 personen.

Vervoer naar de bestemming

We maken gebruik van comfortabele lijnvluchten van Rotterdam naar Pisa per Transavia en van Rome naar Amsterdam per Vueling.
De vluchttijden zijn:
04-09-2018: Rotterdam - Pisa, 13.20 – 15.05 uur
13-09-2018: Rome - Amsterdam, 18.20 – 20.55 uur
Voor elke deelnemer is op de heenvlucht ruimbagage tot 15 kilo inbegrepen, op de terugvlucht is voor elke deelnemer ruimbagage tot 23 kilo inbegrepen.
NB Zie www.anvr.nl/vervoersvoorwaarden voor de vervoers- en bagagevoorwaarden van de betreffende vliegmaatschappijen.

Vervoer ter plaatse

Voor de transfers maken we gebruik van een moderne, comfortabele touringcar voorzien van airconditioning. Voor de transfer op dag 2 maken we gebruik van minibusjes. In Rome worden de onderdelen te voet bereikt. Uiteraard kunt u ervoor kiezen gebruik te maken van een taxi of van het openbaar vervoer.

Hotels en maaltijden

In Assisi verblijven we in een driesterrenhotel in het centrum van de stad, gunstig gelegen ten opzichte van de bezienswaardigheden.
Het verblijf in Rome vindt plaats in een klooster gelegen op 15 minuten loopafstand van diverse bezienswaardigheden in Vaticaanstad en het oude centrum van de stad.
Alle kamers zijn uiteraard voorzien van douche/bad en toilet.
De diners vinden plaats in de hotels.

NB De reissom is gebaseerd op gebruik van een gedeelde tweepersoonskamer. Voor een eenpersoonskamer geldt een toeslag. Indien u een tweepersoonskamer wilt delen, wordt u bij een medereiziger van hetzelfde geslacht ingedeeld. Indien er geen medereizig(st)er is om de kamer mee te delen, wordt alsnog de toeslag eenpersoonskamer gerekend.

Zwaarte van de reis

Onze reizen zijn met zorg samengesteld en kennen een aangenaam tempo. Dit betekent dat het programma goed gevuld is, maar dat er veel tijd wordt ingeruimd voor alle onderdelen. Het is belangrijk dat u over een goede conditie beschikt en goed ter been bent. Zo niet, dan bemoeilijkt dit een soepel verloop van de reis, wat zowel voor u als voor uw medereizigers vervelend is. Geschikt schoeisel is vereist, omdat veel bezienswaardigheden te voet worden bereikt. Uiteraard is het mogelijk af en toe een programma-onderdeel over te slaan en rust te nemen, indien u daar behoefte aan heeft. Indien u eraan twijfelt of deze reis voor u geschikt is, kunt u gerust telefonisch contact met Paulus Reizen opnemen. We zullen dan samen de mogelijkheid van uw deelname bespreken met het oog op uw lichamelijke conditie en de specifieke zwaarte van de reis.

Weer

Begin september mogen we in Assisi en Rome rekenen op een gemiddelde maximumtemperatuur van 25 ºC (bron: www.klimaatinfo.nl). De zomerhitte is weer voorbij, maar het kan nog steeds aangenaam warm zijn.

Grensdocumenten

Voor reizen binnen Europa dient uw paspoort of identiteitskaart geldig te zijn tot en met de datum van terugkeer.
NB Het aanschaffen/vernieuwen van een identiteitsbewijs duurt minimaal vijf werkdagen.

Geld

Italië maakt deel uit van de EMU; u kunt dus overal met euro’s terecht. Pinautomaten zijn in de meeste plaatsen aanwezig. Tevens kunt u in veel winkels en hotels met de gangbare creditcards betalen.

Inschrijven

U kunt zich voor deze reis inschrijven door het inschrijfformulier op onze website geheel in te vullen.

 

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)