Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

italië

Rome, naar het hart van de katholieke kerk

 

Rome is de bestemming bij uitstek voor een pelgrimsreis. Zowel het vroege als het latere christendom hebben hier hun sporen nagelaten in de vorm van kerken en catacomben. Niet alleen het Vaticaan met de Sint-Pieter, maar ook de basilieken Santa Maria Maggiore en Sint-Paulus buiten de Muren horen op uw programma.
Verder is er nog de Friezenkerk vlak bij het Sint-Pietersplein. Hier kunt bijvoorbeeld een Nederlandse mis bijwonen. In de Santa Maria dell'Anima is het graf te zien van Adrianus VI, de enige Nederlandse paus. De San Clemente en de Santi Quattro Coranati zijn prachtig en de vroegchristelijke catacomben aan de Via Appia zijn een bezoek meer dan waard. Tenslotte mogen de hoogtepunten van het antieke Rome natuurlijk niet ontbreken, zoals het Forum Romanum, het imposante Colosseum en het Capitool.

Assisi, stad van Franciscus en Clara

De geboorteplaats van de heiligen Franciscus en Clara trekt vele pelgrims. In en om Assisi zijn vele plaatsen te bezoeken waar zij hun sporen hebben nagelaten. Franciscus van Assisi deed, na zijn roeping in Santa Maria degli Angeli, als een jongeman uit een rijke koopmansfamilie afstand van al zijn wereldse bezittingen en wijdde zich vervolgens aan een leven van armoede, zorg voor de armen en gebed. Al spoedig kreeg hij volgelingen: de minderbroeders. In navolging van Franciscus wijdde ook Clara zich aan een leven in armoede en stichtte de orde van de Clarissen.
In Assisi staan het geboortehuis van Franciscus en zijn grafkerk met de beroemde frescocyclus van Giotto over het leven van Franciscus. In het complex van San Damiano, waar Clara van Assisi in beslotenheid met haar zusters woonde, heeft Franciscus het Zonnelied geschreven. In de basiliek van Santa Maria degli Angeli is de beroemde Portiuncula-kapel te zien. Hierachter bevindt zich de kapel van de Transitus, waar de dood van Franciscus wordt herdacht. In de Eremo delle Carceri, een kluizenarij net buiten Assisi, trokken Franciscus en zijn volgelingen zich terug om te bidden. Nabij Assisi ligt het dal van Rieti, waar twee vroeg-franciscaanse kluizenarijen zijn te bezoeken. In Greccio vierde Franciscus in 1223 het kerstfeest en in Fonte Colombo schreef hij in 1221 een nieuwe versie van de leefregel voor de broeders. Bij het heiligdom La Verna, gelegen in Toscane, is in de basiliek de kapel van Franciscus' stigmatisatie te zien.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)