Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

 

Tweeduizend jaar geleden werd in Tarsus de apostel Paulus geboren. Hij was het die rond het jaar 50 bij Troas de Bosporus overstak en het christendom naar Europa bracht. Een onvermoeibaar verkondiger, die maar liefst vier missionaire reizen maakte. Zijn brieven aan de jongste christengemeentes behoren tot de oudste teksten van het Nieuwe Testament en het is bijzonder om deze teksten te lezen op de plaatsen waar zij het eerst geklonken hebben, zoals Thessaloniki en Korinthe. In de omgeving van de Griekse hoofdstad liggen enkele prachtige kloosters. Een bezoek aan het idyllisch gelegen klooster van Kaisariani is goed te combineren met de site van oud-Korinthe. Verder oostwaarts ligt de stad Kavala, het vroegere Neapolis. Hier kwam Paulus aan land. Vlakbij ligt de site van Filippi, de eerste plaats op het vasteland van Europa waar Paulus een gemeente stichtte.

Griekenland biedt bovendien prachtige Byzantijnse kloosters en kerkjes, met de hooggelegen kloosters van Meteora en het schiereiland Athos als hoogtepunten. Hier vindt u enkele ideeën voor bestemmingen in Griekenland, maar uiteraard zijn er meer mogelijkheden. Denkt u ook aan de prachtige Lousios-kloof op de Peloponnesos, om over de vele Griekse eilanden nog te zwijgen. In Athene heeft de apostel Paulus de Atheners toegesproken op de Areopaag. Uiteraard mag u bij uw bezoek ook de uitgestrekte opgraving van de Griekse Agora en de indrukwekkende Akropolis niet overslaan. Het Byzantijns en Christelijk Museum bezit enkele schitterende vroegchristelijke religieuze artefacten. In het oude centrum, de Plaka, vindt u niet alleen gezellige winkels en caféetjes, maar ook, soms goed verstopte, Byzantijnse kerkjes.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)