Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

 

De negentiende eeuw en Frankrijk in het bijzonder kennen een rijk religieus leven. Juist in deze eeuw zijn er verschillende bedevaartsplaatsen ontstaan die nu een wereldwijde aantrekkingskracht hebben. Ook de personen met wie deze bijzondere plaatsen samen gaan, maken een bezoek een boeiende beleving. Sinds de verschijning van Maria aan Bernadette is het fraai in de Pyreneeën gelegen Lourdes uitgegroeid tot een belangrijke bedevaartsplaats. Een bezoek aan de Heiligdommen van Onze-Lieve-Vrouw van Lourdes is een bijzondere ervaring. Op het Heiligdomterrein staan verschillende belangrijke kerken. Natuurlijk staan de de Grot en het beeld van de gekroonde maagd op uw programma, evenals de Rozenkransbasiliek, de Crypte en de verschillende kapellen. 's Avonds kunt u deelnemen aan de lichtprocessie.
Lisieux, Pontmain en Nevers (met het Saint-Gildars klooster waar Bernadette woonde) geven ons een kijkje in de geloofsbeleving van de negentiende eeuw en openen interessante ramen naar onze eigen tijd.

Franse Mariakathedralen

In het noorden van Frankrijk staan prachtige gotische kathedralen, waarvan de meeste aan Maria zijn toegewijd. De kathedraal van Chartres, door velen beschouwd als een van mooiste kathedralen, geldt nog altijd als een Mariabedevaartsoord. De kathedraal van Amiens is de grootste van Frankrijk. Ze is beroemd om haar harmonische verhoudingen en roosvensters met ingewikkelde geometrische structuren. De Maria-kathedraal in Rouen, de stad van Jeanne d'Arc, is een van de bekendste gotische kathedralen in Frankrijk. In Saint Denis, de geboorteplaats van de gotiek, is de oude koningskerk een bezoek waard. In de kathedraal van Reims werden vanaf de twaalfde eeuw tot 1825 de Franse koningen gekroond. Ze is verder beroemd vanwege haar beelden, waaronder de 'lachende engel', die het symbool van Reims geworden is.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)