Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

 

Langs de Spaanse Jacobsroute kunt u een prachtige reis maken, waarbij het pelgrimeren centraal staat. U kunt korte wandelingen maken langs kenmerkende stukken van de Camino. U doet bijzondere plaatsen aan, die voor pelgrims van betekenis zijn op de tocht naar naar Santiago. U kunt bijvoorbeeld een voormalig pelgrimshospitaal bezoeken, symbolisch een steen neerleggen bij Cruz de Ferro en de reis afsluiten met de laatste pelgrimskilometers naar Cabo de Finisterre.
Pamplona is een mooie plaats om de reis te beginnen. Een bezoek aan het historisch centrum met onder andere de kathedraal Santa María la Real en het oude fort is zeer de moeite waard. Vanuit Pamplona is een mooie excursie te maken naar Enériz en Eunate. Vanuit Pamplona kunt u via Puente la Reina naar het stadje Estella. Hiervandaan kunt u een mooie wandeling maken via Monasterio de Irache, waar u zich kunt laven aan een glas pelgrimswijn, richting Villamayor.

In het voormalig pelgrimshospitaal in Santo Domingo de Calzada is de kathedraal met de kip en de haan te bewonderen. Daarna bijvoorbeeld een wandeling door de Montes de Oca richting San Juan de Ortega.
De stad Burgos is een mooie uitvalsbasis, bijvoorbeeld voor een bezoek aan het kartuizerklooster Miraflores.
Op weg naar León kunt u de kerk San Martín in Frómista bezichtigen. In León moet u zeker even langsgaan bij de kathedraal, de Colegiata San Isidoro en het voormalig pelgrimshospitaal San Marcos (nu een parador) met bijbehorend museum.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)