Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

 

In het westen van Turkije vindt u vele interessante bezienswaardigheden uit de oudheid en het vroege christendom. Paulus is hier uitgebreid geweest, evenals Johannes. In de voetsporen van deze beide apostelen kunt u onder meer de antieke steden Efese, waar Paulus ruim twee jaar heeft doorgebracht, en Milete, vanwaar Paulus naar Jeruzalem vertrok, bezoeken. In het nabijgelegen Selçuk is een museum met vele vondsten uit Efese, maar ook de Johannesbasiliek, waar zich het graf van Johannes de Evangelist bevindt. Net buiten Selçuk ligt op een heuvel het huisje van Maria, waar ze volgens de overlevering de laatste jaren van haar leven heeft doorgebracht. Uiteraard mag op een reis in West-Turkije ook de site van Pergamon niet ontbreken, één van de zeven steden uit de Openbaring van Johannes.

Istanbul

Istanbul, het vroegere Constantinopel, de stad van Constantijn. Deze stad is eeuwenlang een van de grote centra van het christendom geweest en is tot op heden de zetel van de Oecumenische Patriarch van Constantinopel. Indrukwekkend is de enorme Agia Sofia, maar ook de prachtige mozaïeken en fresco's in de Byzantijnse Chora-kerk zijn de moeite meer dan waard. Zeer de moeite waard  zijn ook de Basilica Cisterne, een gigantisch ondergronds waterreservoir, en het indrukwekkende Topkapi-paleis, waar de sultans verbleven en hun schatten verzamelden.
Een bezoek aan Istanbul is prima te combineren met een reis naar West-Turkije.

Cappadocië

Cappadocië in Centraal-Turkije biedt een feeërieke natuur en prachtige rotskerkjes. Hier vonden de vroege christenen in ondergrondse steden een veilige schuilplaats voor Romeinse vervolgingen.
In Göreme zijn rotskerken met prachtige fresco's, waaronder de kerk van de slang en de kerk van Sint Barbara. Vlakbij ligt de Zelve-vallei met kerkjes uit de negende tot de dertiende eeuw. In Ürgüp zijn veel uit steen gehouwen huizen. Het Gümüslerklooster, een uit de rotsen gehakt klooster, bevat de best bewaarde Byzantijnse fresco's van Cappadocië. De ondergrondse stad Kaymakli biedt vele doorkijkjes.
Een reis door Cappadocië is prima te combineren een bezoek aan Tarsus, waar de apostel Paulus werd geboren.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)