Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

Israël, het Heilige Land, rijk aan religie en historie, is bij uitstek geschikt voor christelijke pelgrims. Israël, het Heilige Land, is de bestemming bij uitstek voor christelijke pelgrims. Het land is rijk aan religie en historie. Met name in Galilea rond het meer van Tiberias vinden we talloze plaatsen waar de Bijbel tot leven komt. Het heuvelachtige groene Galilea, de Golanhoogvlakte en de Dode Zee: deze onderling zeer verschillende gebieden vormen het decor van een bijzonder inspirerende reis.

Jeruzalem

In Jeruzalem komen verschillende geloven samen. Op de Tempelberg staan prachtige moskeeën, terwijl de indrukwekkende Klaagmuur de heiligste plaats binnen het jodendom vormt. Op de christelijke Sionsberg staat weer een aantal kerken en gebouwen van groot belang, zoals de Zaal van het Laatste Avondmaal en Dormitio Mariae, de kerk van het inslapen van Maria. Verder heeft u vanaf de Olijfberg een prachtig uitzicht op de oude en de nieuwe stad. Op de berg zelf vindt u de Hemelvaartmoskee, de Onze Vaderkerk, Dominus Flevit, de hof van Olijven en de kerk van de Doodsstrijd. Maakt u ook eens een wandeling over de Via Dolorosa naar de Heilig Grafkerk.

Het meer van Tiberias

Rond het meer van Tiberias bevinden zich vele Bijbelse plaatsen. Een boottocht over het meer is een bijzondere belevenis, evenals een lunch in kibboets Ein Gev met Petrus-vis. Op de Berg van de Zaligsprekingen, waar Jezus de Bergrede uitsprak, staat een achthoekige kerk. De kerk van de Broodvermenigvuldiging in Tabgha bevat prachtige mozaïeken. In Kapernaum heeft Jezus geleefd en gewerkt.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)