Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 382 21 10
info@labrysreizen.nl

 

In de ruige, stille natuur van Armenië, een van de oudste christelijke landen, zijn fraai bewerkte kerken, oude kloosters en heilige plaatsen te bezoeken. De meeste bezienswaardigheden zijn gelegen in een woeste kloof of op een hoge plek met mooie uitzichten, maar goed bereikbaar.
In Etchmiatzin, op korte afstand van Jerevan, resideert de katholikos, het hoofd van de Armeense kerk. De zevende-eeuwse kerken van de Armeense martelaressen Hripsime en Gajane staan op de Werelderfgoedlijst. Vanuit Jerevan kunt u ook naar Geghard, een deels in de rotsen uitgehakt klooster met meerdere kerkruimtes en talloze khatchkars, stèles met Armeense kruisen in reliëf.

Richting Goris komt u langs drie mooie kloosters. Het klooster Khor Virap ligt direct bij de Turkse grens. De besneeuwde top van de Ararat, vlak over de grens, lijkt hier zeer dichtbij. Het klooster Noravank was eens toonaangevend in de boekverluchting en ligt aan het eind van een romantische kloof. Ook het klooster van Tatev, dat op de Werelderfgoedlijst staat, is zeer de moeie van het bezoeken waard. Op het schiereiland in het schitterende Sevan-meer staan twee negende-eeuwse kerkjes. Doordat de waterspiegel de laatste decennia drastisch is gedaald, kunt u er te voet naartoe.

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)