Paulus Reizen, click for home.

Berg en Dalseweg 27
6522 BA Nijmegen
Telefoon 024 381 81 98
info@paulusreizen.nl

ANVR en reisvoorwaarden

Paulus Reizen (KvK 10037112) is aangesloten bij de ANVR. Deze vereniging hanteert strenge normen voor het lidmaatschap en bevordert de kwaliteit van reizen en van de informatie daarover. De reizen op deze website worden aangeboden onder het beding dat de ANVR-Consumentenvoorwaarden van toepassing zijn op alle aanbiedingen op deze website tenzij uitdrukkelijk wordt aangegeven dat dit niet het geval is.
Klik hier voor het ANVR-certificaat van Paulus Reizen. Klik hier voor het lezen van de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige belangrijke informatie. Op het boekingsformulier dient u aan te vinken dat u kennis hebt genomen van en akkoord gaat met de ANVR-Consumentenvoorwaarden en overige ANVR-informatie.
Als ANVR-reisorganisatie is Paulus Reizen aangesloten bij de Geschillencommissie Reizen. Meer informatie: www.degeschillencommissie.nl
Zie ook: www.anvr.nl

Stichting Garantiefonds Reisgelden

Paulus Reizen (KvK 10037112) is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden (SGR). U kunt dit controleren via www.sgr.nl Binnen de grenzen van de SGR-garantieregeling vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van SGR.
De SGR-garantie houdt in dat de consument ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen.
Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
Zie ook: www.sgr.nl

Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk

Paulus Reizen (KvK 10037112) is aangesloten bij Stichting Garantiefonds Reisgelden Zakelijk (SGRZ). U kunt dit controleren via www.sgrz.nl Binnen de grenzen van de SGRZ-garantieregeling vallen al onze reizen onder de garantie van SGRZ. De SGRZ-garantie houdt in dat de opdrachtgever ervan verzekerd is zijn vooruitbetaalde reisgeld terug te krijgen, als zijn wederpartij door financieel onvermogen de overeengekomen tegenprestatie niet kan nakomen. Voor zover de overeenkomst mede het vervoer omvat en de plaats van bestemming reeds is bereikt, wordt zorg gedragen voor de terugreis.
Zie ook: www.sgrz.nl

Calamiteitenfonds

Paulus Reizen (KvK 10037112) is aangesloten bij de Stichting Calamiteitenfonds Reizen. Binnen de grenzen van de garantieregeling van het Calamiteitenfonds vallen de op deze internetsite gepubliceerde reizen onder de garantie van het Calamiteitenfonds. Deze garantie houdt in dat u als consument die deelneemt aan een door ons georganiseerde reis:

  • (een deel van) uw reissom terugkrijgt indien wij de reis als gevolg van een calamiteit niet of niet volledig kunnen uitvoeren;
  • de noodzakelijke meerkosten vergoed krijgt indien wij als gevolg van een calamiteit de reis moeten aanpassen of indien wij u vervroegd moeten repatriëren.

Onder calamiteit wordt verstaan een door molest of natuurramp veroorzaakte abnormale gebeurtenis.
Verplichte bijdrage per boeking: € 2,50   
Zie ook: www.calamiteitenfonds.nl

Duurzaam reizen

Natuurlijk halen we graag het maximale uit elke reis, maar we beseffen dat reizen een grote impact kan hebben op natuur en cultuur. Paulus Reizen probeert daarom de positieve effecten van toerisme te stimuleren en de negatieve gevolgen tot een minimum te beperken, zowel op reis als op kantoor. Alleen zo kunnen we ook in de toekomst van alle mooie bestemmingen genieten! Wat doet Paulus Reizen om uw en onze voetafdruk te verkleinen?

1. Alle reizen CO2-neutraal
2. Duurzaam op reis
3. Duurzaamheidsbeleid op kantoor

1. Alle reizen CO2-neutraal

Paulus Reizen is er trots op: vanaf 1 januari 2020 compenseren we volledig de CO2-uitstoot van al onze reizen! Paulus Reizen neemt alle compensatiekosten voor eigen rekening; aan de reiziger worden dus geen extra kosten doorberekend.

Hoe berekenen we de CO2-uitstoot van uw groepsreis?
Enkele weken vóór vertrek van de reis berekenen we de CO2-uitstoot; zo kunnen we ook eventuele later bijgeboekte onderdelen meenemen in onze calculatie. In de reisbescheiden brengen we de reiziger op de hoogte van de hoeveelheid CO2-uitstoot die we zullen compenseren. Desgewenst kunnen we bij het uitbrengen van onze offerte voor u uitrekenen wat het verschil in CO2-uitstoot is tussen bijvoorbeeld een vliegreis en een touringcarreis. Geef deze wens gerust bij ons aan. Voor het berekenen van de CO2-uitstoot per reis maken we gebruik van Carmacal, 's werelds eerste carbon calculator voor de reiswereld. Hierbij worden alle aspecten van een reis meegenomen: zowel vervoer naar de bestemming als vervoer ter plaatse, verblijf en activiteiten. Door deze nauwkeurige berekening wordt de uitstoot van een reis inzichtelijk gemaakt en kunt u verschillende typen reizen gemakkelijk vergelijken.

Hoe compenseren we de CO2-uitstoot?
Paulus Reizen compenseert de CO2-uitstoot van uw reis via de South Pole Group, wereldleider op het gebied van CO2-compensatie. Hun projecten gaan klimaatverandering tegen, ondersteunen de lokale bevolking en beschermen de natuur. Per kg CO2-uitstoot van uw reis maken we een vast bedrag over aan South Pole. Deze investeert daarmee in projecten die eenzelfde aantal kg CO2-uitstoot reduceren. South Pole heeft al meer dan 500 klimaatprojecten ontwikkeld, alle met de zogenaamde Gold Standard. Omdat er geen schakels zitten tussen South Pole en de ondernemers, ingenieurs en ngo’s die het project dagelijks runnen, komt zo veel mogelijk geld direct bij de projecten terecht. Daar draagt Paulus Reizen graag zijn steentje aan bij!

Enkele voorbeelden
Om een idee te krijgen van de CO2-uitstoot per persoon: een 8-daagse touringcarreis naar Rome en Pompeji heeft een uitstoot van 131 kg CO2 per persoon; bij een 6-daagse vliegreis naar Rome is dat 340 kg CO2 per persoon. Ter vergelijking: om 630 kg CO2 te kunnen compenseren heb je een jaar lang 6 zonnepanelen op je dak nodig.
Alle genoemde cijfers zijn gemiddelden.

2. Duurzaam op reis

Paulus Reizen werkt zo veel mogelijk samen met plaatselijke hoteliers, restaurants, agenten en touringcarmaatschappijen. Hierdoor komen de opbrengsten terecht bij de ondernemers zelf en profiteert de plaatselijke economie van onze investeringen. Samen met onze reizigers kijken we hoe we nog meer kunnen doen. Zo reserveren we graag een vegetarische of veganistische maaltijd op een of meer dagen, of zoeken we naar een alternatief voor een binnenlandse vlucht. Benieuwd hoe we de voetafdruk van een reis verder kunnen verkleinen? Neem gerust contact met ons op.

3. Duurzaamheidsbeleid op kantoor

Ook bij onze dagelijkse werkzaamheden op kantoor besteden we aandacht aan het milieu en de natuur.
* We gebruiken groene stroom en hebben zonnepanelen op het dak.
* Voor ons brief- en kopieerpapier maken we gebruik van producten die het keurmerk van de Forest Stewardship Councel (FSC) mogen dragen. Dan is het zeker dat de productie niet tot bosvernietiging heeft geleid.
* Onze post wordt per fietskoerier naar en van kantoor vervoerd.
* We doen aan afvalscheiding, inzameling van oud papier en recycling van tonercartridges.
* Onze lunch kopen we in bij lokale leveranciers.
* Van alle buitenlandse reizen door onze medewerkers wordt de CO2-uitstoot gecompenseerd.
* Binnen Nederland reizen de medewerkers van Paulus Reizen zo veel mogelijk per openbaar vervoer of gezamenlijk in één auto.
Voortdurend streven we ernaar om met kleine en grotere stappen ons bedrijf en onze reizen verder te verduurzamen. 

Neem voor vragen of opmerkingen over het duurzaamheidsbeleid van Labrys Reizen contact op met Marion Verkade (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.) of Hans Offereins (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.).

 

 

Uw Internet Explorer versie is verouderd.

Deze website kan niet met deze browser worden bekeken!

Upgrade uw browser naar de laatste versie (Internet Explorer 8) of installeer een andere browser, zoals Firefox of Google Chrome)